Les escoles rurals també demanaran informes mèdics

Ensenyament amplia a 10.000 el nombre d'escolars de P-3 que hauran de presentar-lo


La Conselleria d'Ensenyament ha decidit ampliar els centres que demanaran l'informe pediàtric als alumnes de P-3 que s'escolaritzin per primera vegada. La mesura, que afectava només a les escoles en entorns socials més vulnerables, ara s'aplicarà també a les de zones rurals.

Així mateix, les famílies que matriculin els seus fills en centres docents que formin part del programa de Salut Integral de la Fundació SHE també hauran de presentar aquest document. Es calcula que la iniciativa afectarà a un total de 10.000 alumnes, 3.000 més que els 7.000 inicials.

L'ampliació arriba després de la polèmica que va aixecar l'anunci d'aquest nou requisit dilluns passat. L'objectiu d'aquest informe pediàtric és la detecció precoç de problemes psicomotors, dèficits visuals i auditius; i factors biològics de risc que pugin derivar en trastorns d'aprenentatge.

La mesura, però, només s'havia d'aplicar inicialment en centres "d'alta complexitat", fet que va provocar queixes per part de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), que va titllar-la "d'abús sense justificació". En declaracions a 'El Matí de Catalunya Ràdio', el president de l'associació, Àlex Castillo, va assegurar que es "penalitzava els sectors socials més desfavorits d'una manera gratuïta i aleatòria". De fet, la FAPAC ha anunciat accions judicials i ha cridat a les famílies a desobeir la iniciativa.

Amb l'ampliació dels centres que es veuran afectats, Ensenyament vol respondre a "les connotacions no buscades que s'han fet des d'alguns sectors acusant la mesura de discriminatòria". Segons diu la conselleria en un comunicat, hi ha federacions de pares i mares que han demanat que la proposta s'amplii per tal que arribi a tots els centres, ja que aquesta vol "garantir la igualtat d'oportunitats" des del primer moment d'accés a l'escola.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article